Abe Dijkstra

Abe Dijkstra

Crypto crasht met 85%? Hype Cycles zetten de Crash van 22′ in perspectief

Vorige hype cycles zetten de crypto crash van 2022 in perspectief. Kijk terug naar vorige hype cycles en ontdek de kansen die zich voordoen in verschillende stadia van de cycle. Hoe kun je hier van profiteren? Lees en bekijk er meer over in dit artikel.

Crypto Hype Cycles

Vorige hype cycles zetten de crypto crash van 2022 in perspectief. Bekijk onderstaande video en leer alles over voorgaande cycles. We kijken terug naar vorige hype-cycles in crypto in het algemeen, Bitcoin en Ethereum en hebben het over de kansen die zich voordoen in verschillende stadia van de hype cycle. Ook bespreken we hoe je deze tijden het beste doorkomt en juist kan profiteren van lagere crypto prijzen als voorbereiding op een nieuwe crypto bull markt.

Crypto Hype Cycles in perspectief

Crypto Hype Cycles

Bitcoin en crypto negatief in het nieuws

Bitcoin en cryptocurrencies komen in tijden als nu vooral negatief in het nieuws, wat een verdere negatieve spiraal kan veroorzaken (massale verkoop van cryptocurrencies). Het negatieve marktsentiment kan zeer lang aanhouden, waardoor mensen zogenaamde ’weak hands’ kunnen krijgen. Dit betekent dat (grote) posities crypto’s vroegtijdig verkocht worden omdat het vertrouwen in de investering verloren gaat. Bij mensen die hun acties baseren op wat ze zien of horen van anderen, ontbreekt het fundamentele onderzoek. En dat terwijl het fundamentele onderzoek nu juist aan de basis ligt van zelfvertrouwen in eigen aankopen en eventuele verkopen van de investeringen.

When blood is on the streets… It’s time to buy!

Wanneer het sentiment onder beleggers zich op een dieptepunt bevindt, de prijzen instorten en iedereen aan het verkopen slaat, denk juist dan nog eens goed na. Dit is wellicht (juist) nét het moment om te denken aan kopen. Probeer het laagste punt niet te timen maar spreid de momenten van aankoop en start met lage bedragen. Een bear market is bij uitstek een moment om te overwegen de markt te betreden, op voorwaarde dat je wel eerst eerst goed onderzoekt wat je wilt kopen.

Meer leren over crypto?