Cryptocommunity

Cryptocommunity

Het verhaal achter… de Cryptocommunity branding

Recentelijk gingen we langs bij het kantoor van Canned Rainbow - het bedrijf van Maurice - om de illustraties en de beeldvorming achter Cryptocommunity te bespreken. Samen met Max ben ik (Abe) in 2017 de rabbit hole ingedoken, welke alsmaar dieper leek te gaan, met meer en meer vertakkingen...

Podcast Cryptocommunity

Zoals vele anderen voor (en na) ons, kregen óók wij het Bitcoin of crypto-virus te pakken, en omdat wij er nogal diep in zaten, werd ons vaak om advies gevraagd. Vanuit de behoefte van de mensen om ons heen en ons enthousiasme over deze nieuwe wereld ontstond in eerste instantie Cryptomanuals (crypto-handleidingen) en later de Cryptocommunity (een uitgebreide cryptocursus met een heel sociaal platform eromheen).

Illustraties van de nieuwe wereld

Om ons verhaal en de algemene ervaringen beeldend te maken, zijn wij met niemand minder dan Maurice in zee gegaan. Want hoe dieper we in de materie doken, hoe meer we extra lagen van nieuwe en relevante informatie tegenkwamen, waarbij we continu nieuwe werelden ontdekten en van het een tegen het ander aanliepen. Dit wilden wij graag in beeld krijgen.

Maurice, zeker geen crypto-expert, gaf in het begin al aan dat hij echt totaal geen idee had wat betreft de materie. Wanneer wij het met hem over crypto hadden, begon het hem letterlijk te duizelen. Complete beginner in de crypto wereld dus, maar een meester in de vormgeving!

Down the rabbit hole
DOWN THE RABBIT HOLE

Onze missie is en was om de drempel te verlagen om met crypto te beginnen, en zo meer mensen kennis te laten maken met deze nieuwe wereld van kansen. Dit was niet alleen voor Maurice een uitdaging, maar ook voor ons! Want hoe ga je deze boodschap overbrengen naar mensen die er – net als hij – ook geen kennis van hadden? Crypto, blockchain en deze technische wereld op een wat speelse manier toegankelijker maken, dat is wat we voor ogen hadden.

Down the Rabbit Hole

Iedereen laaiend enthousiast dus. In onze sessies kwamen er veel verschillende metaforen langs. Van ’the upside down’, ’through the looking glass’ tot uiteindelijk ’down the rabbit hole’. De oude en de nieuwe wereld, het verhaal en de reis van geld, goud, centralisatie en traditionele valutas, naar Bitcoin, blockchain, decentralisatie, cryptocurrencies en oplossingen.

Na een aantal jaren samenwerken en enkele fantastische illustraties van Maurice gingen we eens langs om te bespreken hoe onze grootmeester tot dit beeldende resultaat is gekomen. Het werd een leuke zit waarin we alle illustraties en de reis rondom de beeldvorming bespraken. Alle lof voor Maurice voor dit prachtige werk en het tot leven brengen van onze ervaring in deze nieuwe wereld van crypto.

Wij zijn al in gesprek over het vervolg want we hebben nog heel veel andere leuke ideeën qua illustraties!

Herken je het verhaal en ben je zelf ook al eens ‘down the rabbit hole’ gegaan? Wist je dat dit verhaal achter onze illustraties schuilgaat? Laat een bericht achter of deel dit bericht met iemand die dit kan waarderen!

Waar kun je Maurice z’n werk vinden?

Via de onderstaande kanalen: eigen website, Instagram en zowel zakelijk als persoonlijk op linkedIn.