Max Kruisbrink

Max Kruisbrink

PulseX – de nieuwe Go-To DEX op PulseChain!

In dit artikel leggen we uit wat PulseX is, hoe je hierin kan investeren en waar je op moet letten. Daarnaast bieden we een stukje context aan omtrent deze nieuwe decentrale exchange (DEX) op PulseChain.

PulseX 3D Banner

Wat is PulseX?

PulseX is dé nieuwe decentrale exchange op de PulseChain. Maar om een goed beeld te kunnen geven over wat PulseX precies is, moeten we eerst paar dingen vertellen over Ethereum, Uniswap en PulseChain. In onderstaande artikel leggen we dit uit. Je kan hiervoor ook onderstaande video bekijken waar we deze onderwerpen uitgebreid behandelen.

Eerste update voor de lancering op 29-12-2021

Het begint allemaal bij Ethereum en UniSwap

PulseX is voor PulseChain, wat Uniswap is voor Ethereum. Om dus het verhaal rondom PulseX te begrijpen, begint het verhaal bij Ethereum. PulseX wordt namelijk gebouwd op PulseChain, wat weer een kopie van Ethereum is.

“PulseX is voor PulseChain, wat Uniswap is voor Ethereum.”

Wat is Ethereum?

Ethereum is een platform waarop decentrale applicaties (DAPPs) gemaakt kunnen worden voor allerlei toepassingen. Deze DAPPs draaien op de blockchain door middel van slimme geautomatiseerde, digitale contracten (smart contracts). Door de opkomst van Ethereum en ERC-20 tokens (tokens voor de DAPPS) is het gehele crypto-ecosysteem in 2016 geëxplodeerd, er zijn destijds (en worden nog altijd) gigantisch veel projecten op Ethereum gelanceerd. dit zorgt voor enorm veel vraag voor onderlinge ruil.

Wat is Uniswap?

Zo is er ook een DAPP ontwikkelt die zorgt voor decentrale ruil op de Ethereum blockchain, dit protocol (en bijbehorende token) is genaamd Uniswap.

Door Uniswap konden alle tokens decentraal en on-chain gewisseld worden. Dus in plaats van naar een centrale exchange – zoals Coinbase of Binance – te gaan en daar je tokens ruilen, kon je met Uniswap – de op Ethereum gebaseerde tokens – onderling ruilen. Ruilen en dan zonder de tussenkomst van tussenpartijen. Zoals crypto bedoelt is

“Decentrale exchanges zijn dé producten bij uitstek waarvoor crypto ontstaan is.”

PulseX is vergelijkbaar met Uniswap

Voordat PulseChain uit is, is er al bekend dat er een decentrale exchange op PulseChain gebouwd wordt in de vorm van PulseX. Want ja, een decentrale exchange ging er toch komen zoals te zien is op elke andere gebruikte blockchain.

PulseX is vergelijkbaar met decentrale exchanges zoals Uniswap en PancakeSwap, maar dan de eerste op de nieuwe PulseChain.

Dan zijn er PulseChain en PulseX

PulseChain – welke naar schatting eind Q1 wordt gelanceerd – is dus een kopie van Ethereum. PulseX is weer de kopie van Uniswap en gaat gebruikt worden op PulseChain als de go-to decentrale exchange. Beide projecten zijn uiteraard niet zomaar een kopie, er zijn namelijk enkele slimme aanpassingen doorgevoerd, te bekijken in de videos.

Kan ik nog investeren in PulseX?

Meedoen aan de ‘sacrifice phase’ van PulseX kan vanaf 30-12-2021 t/m 25-02-2022. Het is min of meer te vergelijken met een investeringsronde. Pas bij de lancering krijg je de bijbehorende tokens terug. Voor meer info bekijk je de video bovenaan het artikel. In onderstaande video leggen we haarfijn uit hoe je meedoet en waar je op moet letten.

Tweede update na de lancering op 30-12-2020

Wanneer is de lancering?

De investeringsfase loopt tot 25-02-2022, met tot 10-01-2022 de beste verhouding aan punten per dollar. PulseX zal samen met PulseChain worden gelanceerd wanneer deze af zijn, naar schatting eind eerste kwartaal van 2022.

PulseX Website: https://pulsex.com/ & https://pulsex.info/
Telegram: https://t.me/PulseXcom
Twitter Richard Heart: https://twitter.com/richardheartwin

Tot Slot

Gezien het grandioze succes van HEX, zijn wij in ieder geval erg benieuwd naar de ontwikkelingen van deze twee nieuwe projecten van Richard! Check voor de meest recente informatie en actuele updates de officiële kanalen van Richard Heart en PulseX.

Wil je dus alles weten over crypto? Schaf dan de Complete Crypto Cursus inclusief Cryptocommunity aan via deze link.

Eerst even kennismaken? Start simpel en snel met de juiste kennis en bijbehorende crypto-setup. Volg onze nieuwe Gratis Crypto Cursus – meld je aan via onderstaand formulier!